Uncategorized

Okonomiyaki

Recept* Kookboek: Bespaar met Jamie – Jamie Oliver

Vandaag hebben weer een nieuw recept uitgeprobeerd. Een van oorsprong Japans pannenkoekje met allerlei restjes groenten. De basis bestaat uit bloem en eieren met zout en peper waarna je de verschillende groenten kan toevoegen voor een gevuld geheel.

Wij gebruikten deze keer: feta, ui, radijs, Chinese kool en champignons. Dat bleek zelfs wat te veel van het goede. De hoeveelheid groente leek niet helemaal handig overeen te komen met de hoeveelheid beslag. Toch bleek later in de pan dat dat nog best wel mee viel. Het deeg vult na verloop van tijd de gaten en uiteindelijk vormt het als vanzelf tot een geheel.

Benodigdheden: 

Mixer
Koekenpan
2 mengkommen

150 g tarwebloem
6 eieren
peper & zout

130 g feta
2 kleine uien
100 g radijs
100 g champignons
halve Chinese kool

Olie (om in te bakken)

Bereiding:

De tarwebloem en de eieren klop je in een mengkom samen met wat peper en zout tot een glad beslag.

De groenten snijd je fijn, de feta kruimel je over de groenten heen. In de tweede mengkom kan dit alles door elkaar gemengd worden.

Giet het beslag over het groenten mengsel heen en schep het voorzichtig nog wat verder door elkaar.

Giet een scheut olie in de koekenpan en schep de gewenste hoeveelheid in de pan. Het is afhankelijk van de grootte van de pan hoeveel je van het mengsel kwijt kan. In een grote koekenpan kan je de helft van het mengsel in de pan scheppen. Dan bak je de pannenkoek aan beide zijden ongeveer 5 minuten tot het goudbruin is geworden en gaar.

Wij kwamen er achter dat dit soms nog wel eens wat langer duurt als je het vuur laag houd. Op middelhoog vuur gaat dat natuurlijk wat sneller.

Wanneer de pannenkoek klaar is kan je hem verdelen en de volgende alvast in de pan leggen.

Wij vonden het erg lekker om de pannenkoek te eten met wat mayonaise en zoete chilisaus. Natuurlijk kan de liefhebber ook pittige chilisaus gebruiken en ook ketchup kan erg lekker zijn op deze pannenkoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.